
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Curry powder
- 30 g coriander seeds
- 30 g cumin seeds
- 2 tbsp fennel seeds
- 10 cardamom pods
- 5 whole cloves
- 1 cinnamon quill
- 1 tsp whole black peppercorns
Curry sauce, cutlets and rice
- 50 g vegetable oil plus extra for frying
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 1 long red chilli deseeded if preferred and cut into halves
- 2 garlic cloves
- 20 g fresh coriander leaves, stalks and roots, plus extra leaves for garnishing
- 4 cm piece fresh ginger peeled
- 1 tsp ground turmeric
- 400 g coconut cream
- 1 tsp salt
- 1200 g water
- 100 g red lentils
- 8 - 10 lamb cutlets (approx. 800 g)
- 6 fresh curry leaves (optional)
- 300 g white rice
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1153.2 kcal / 4843.4 kJ
- Proteína
- 46.8 g
- Gordura
- 77.6 g
- Hidratos de carbono
- 67.8 g
- Fibra
- 4.2 g
- Gordura saturada
- 37.9 g
- Sódio
- 707.4 mg
Receitas alternativas
Shepherd's pie
55min
Chicken cacciatore
50min
Butter chicken
55min
Beef stroganoff
35min
Lamb spezzatino
1h 45min
Thai red pork curry
35min
Sunday lamb roast (MEATER®)
1h 55min
Everyone's favourite chicken curry
40min
Quick chicken curry
35min
Thai chilli chicken and basil
30min
Prawn and chicken laksa
40min
Mongolian lamb hot pot
3h 25min