Zupa krem z topinamburu i pora

Zupa krem z topinamburu i pora

4.1 32 avaliações
Preparação 30min
Total 1h
4 porcje

Ingredientes

  • 80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 200 g pora tylko biała część, pokrojonego na kawałki
  • 400 g topinamburu pokrojonego na kawałki
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l wody), pokruszona
  • 900 g wody
  • 250 g napoju migdałowego, niesłodzonego
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 porcję

Sódio 68.5 mg
Proteína 3.4 g
Energia 648.4 kJ / 155 kcal
Gordura 4.6 g
Fibra 3.3 g
Gordura saturada 0.8 g
Hidratos de carbono 27.4 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...