Versões compatíveis
Spinach and lemon cream cake (gluten free)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Spinach cake
- 500 g frozen chopped spinach
- butter, for greasing
- 130 g grapeseed oil
- 4 eggs
- 180 g caster sugar
- ½ tsp natural vanilla extract
- 240 g gluten free flour mix (see Tips)
- 50 g arrowroot flour
- 2 ½ tsp gluten free baking powder (see Tips)
Lemon cream
- 1 tbsp gelatine powder
- 3 tbsp lemon juice (approx. 1.5 lemons)
- lemon zest, cut into 5 strips (1 x 4 cm), no white pith
- 400 g pouring (whipping) cream
- 80 g pure icing sugar
- 1 pomegranate, arils only, for decorating
- Nutrição
- por 1 slice
- Energia
- 1813.3 kJ / 431.8 kcal
- Proteína
- 6.3 g
- Hidratos de carbono
- 41.6 g
- Gordura
- 26.1 g
- Gordura saturada
- 10 g
- Fibra
- 3 g
- Sódio
- 114.3 mg
Receitas alternativas
Raspberry cloud
12h 5min
Gluten free Mediterranean bread
1h 35 min
Chocolate and pear cake
1h 30min
Buckwheat bread
2h 5 min
Easter Babka
2h 30min
Sweet beet
15min
Tiropita (Greek cheese pie)
1h 10min
Asparagus, Parmesan rice and lemon sabayon sauce
1h
Polenta, mandarin and almond cake
2h 35min
Hot turmeric apple cider
20min
Poppy seed and apple cake
2hod. 10min
Cheese Sticks
55min