Dispositivos e acessórios
Sweet cheese pastry (knafeh)
Preparação 15min
Total 3h
12 portions
Ingredientes
Syrup
-
sugar300 g
-
water100 g
-
lemon juice1 tsp
-
blossom water2 tsp
Pastry
-
butter plus extra for greasing200 g
-
white bread crust removed and cut into small pieces500 g
Kashta cream
-
milk1000 g
-
white bread crust removed and cut into pieces150 g
-
cornflour (starch)100 g
-
blossom water1 tbsp
-
rose water2 tbsp
Cheese filling
-
akkawi cheese desalted (see tip) and cut into cubes250 g
-
mozzarella cut into cubes250 g
Dificuldade
médio
Nutrição por 1 portion
Proteína
14.3 g
Energia
2506 kJ /
599 kcal
Gordura
26.4 g
Hidratos de carbono
76 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Taste of Arabia
92 Receitas
Suíça
Suíça
The Basic Cookbook
151 Receitas
Internacional
Internacional
Também pode gostar...
Spinach Fatayers
2 Std.
Kashta cream
10 Min
'Qamar el-din' juice
5 Min
Semolina cake (namoura)
1 Std. 50 Min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2 Std.
Za'atar bread rolls
2 Std.
Spinach turnovers (fatayer)
1 Std. 25 Min
Lentil puree (moujadarra)
1 Std. 25 Min
Semolina pancakes (Beghrir)
1 Std.
Sfenj - Moroccan doughnuts
2 Std. 45 Min
Toum
15 Min
Za'atar flat bread (mankouche)
1 Std. 35 Min