
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Suet pastry
- 200 g plain flour
- 100 g suet mix (see Tips)
- 5 sprigs fresh thyme leaves only
- 1 tsp mustard powder
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 120 g cold water
Steak and kidney filling
- 20 g oil
- 1 brown onion cut into halves
- 600 g gravy beef cut into pieces (3 cm)
- 200 g lamb kidneys cut into quarters and white cores removed
- 2 carrots peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 1 tbsp plain flour
- 1 tbsp tomato paste
- 2 tbsp Worcestershire sauce
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g water
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 200 g fresh mushrooms cut into slices
Assembly
- butter for greasing
- 2200 g water
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 531.5 kcal / 2232.4 kJ
- Proteína
- 27.4 g
- Gordura
- 31.8 g
- Hidratos de carbono
- 32.6 g
- Fibra
- 4.4 g
- Gordura saturada
- 13.8 g
- Sódio
- 492.3 mg
Receitas alternativas
Traditional Christmas cake
3h 15min
Irish lamb stew
6h 20min
Christmas Pudding
14h 30min
Beef and mushroom hot pot
2h
Cornish pasties
2h
Irish stew
1h 30min
Seafood and corn chowder
40min
Lamb's fry with bacon
1h 20min
Chicken à la king
40min
Meatloaf with onion gravy
1h 30min
Steak and Kidney Pudding
5h
Pea and ham soup
2h 20min