Versões compatíveis
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 3 pieces dried soy bean curd, cut into pieces (3 cm - see Tip)
- warm water, for soaking
- 50 g vermicelli noodles, cut into lengths (approx.10 cm)
- 150 - 200 g firm tofu, cut into slices (1 cm)
- 150 - 200 g tempeh, cut into slices (1 cm)
- 30 g vegetable oil, plus extra for shallow frying
- 4 garlic cloves
- 100 g brown onion, cut into quarters
- 20 g small dried anchovies, rinsed (see Tip)
- 100 g coconut milk
- 100 g water
- 20 g tamarind paste
- 2 - 4 fresh long red chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into slices
- 2 - 4 fresh long green chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into slices
- 50 g carrot, cut into julienne
- 50 g potato, cut into julienne
- 200 g green beans, sliced diagonally
- 150 g medium raw prawns, peeled
- ½ tsp salt
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2312.9 kJ / 550.7 kcal
- Proteína
- 31.2 g
- Hidratos de carbono
- 24.3 g
- Gordura
- 34.7 g
- Gordura saturada
- 7.6 g
- Fibra
- 10.9 g
- Sódio
- 1208.4 mg
Receitas alternativas
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 godz. 20 min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1hod.
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Sambal udang
50 min.
Nasi impit (compressed rice cakes)
6h 40min
Daging Paprik (Stir Fried Beef)
35min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 godz. 15 min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20min
Sambal Belacan
10 min
Nasi tomato (tomato rice)
40 min
Ayam kapitan (chicken curry)
45min