Versões compatíveis
Grilled eggplant with lime and ginger dressing
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Eggplant
- 3 eggplants, cut into rounds (1.5 cm thickness)
- olive oil, for brushing
- salt, to season (see Tips)
- ground black pepper, to season
Lime and ginger dressing
- 2 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 fresh long red chillies, 1 chilli trimmed, cut into halves and deseeded if preferred; 1 chilli cut into thin slices, for garnishing (optional)
- 100 g kecap manis
- 40 g lime juice (approx. 2 limes)
- 20 g rice wine vinegar
- 15 g palm sugar, shaved
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 495.9 kJ / 118.1 kcal
- Proteína
- 3.5 g
- Hidratos de carbono
- 18.6 g
- Gordura
- 2.5 g
- Gordura saturada
- 0.3 g
- Fibra
- 6.8 g
- Sódio
- 1369.8 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Honey ginger tofu with greens
2 Std. 25 Min
Chilli pineapple with coconut crumbs (TM6)
3u. 35min
White fish wrapped in banana leaves
2u. 20min
Roasted eggplant
1h 35min
Soufflé omelette with hot smoked salmon
25min
Whole cauliflower with pea purée
40min
Bot chien (rice flour cake) with pickled vegetables
26h 50 min.
Goi muc (squid salad)
45min
Banh xeo (crispy Vietnamese pancake)
24 Std. 55 Min
Steamed Chinese greens
30min
Eggplant with burghul
55min
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2h 30min