
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Lemon and thyme oil
- 3 lemons zest only, no white pith, plus 1 strip of lemon peel (4 cm) for storing
- 20 g fresh thyme sprigs, plus 1 extra sprig for storing
- 500 g extra virgin olive oil
Mussel stock
- 10 g olive oil
- 5 sprigs fresh thyme leaves only
- 2 garlic cloves crushed
- 150 g dry white wine
- 1000 g fresh mussels scrubbed and debearded (see Tips)
- 300 g pouring (whipping) cream
Creamed Pāua
- 2 tbsp water
- 2 tsp cornflour
- 180 g pāua (see Tips)
- 10 g olive oil
- 1 eschalot
- 1 garlic clove
- salt to season
- ground pepper to season
- lemon juice to taste
- fresh chives chopped, for garnishing
- crusty bread to serve (optional)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1786.5 kcal / 7503.3 kJ
- Proteína
- 48.9 g
- Gordura
- 164.7 g
- Hidratos de carbono
- 22.5 g
- Fibra
- 5.5 g
- Gordura saturada
- 39.3 g
- Sódio
- 2057.9 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Lolly cake
4h 5min
Butternut Queso (Matthew Kenney)
5h 15min
Roast beef with Yorkshires and gravy
3h 15min
Steamed Chicken With Herbal Liqueur
2h
Whipped cream
15min
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15min
Raspberry whip
10min
Mussel fritters with chilli mayonnaise
1h 15min
Malted Chocolate Balls
45min
Butterscotch sauce
10min
Whole steamed chicken
1h 20min
Afghan biscuits
25min