Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Cake
- 150 g butter, softened and cut into pieces, plus extra to grease
- 250 g dark chocolate (50% cacao), broken into pieces
- 250 g blanched almonds
- 250 g raw sugar
- 6 eggs, room temperature
- 1 tbsp baking powder
- 1 tbsp cocoa powder
- 50 g Amaretto® liqueur (optional)
Whipped chocolate ganache
- 100 g dark chocolate (50% cacao), broken into pieces
- 80 g pouring (whipping) cream
Raspberry jelly
- 10 g freshly squeezed lemon juice
- 20 g caster sugar
- 1 ½ tsp agar agar powder
- 200 g raspberries, plus extra to decorate (see Tips)
- Nutrição
- por 1 slice
- Energia
- 2313.5 kJ / 550.8 kcal
- Proteína
- 10.3 g
- Hidratos de carbono
- 45.1 g
- Gordura
- 37.2 g
- Gordura saturada
- 16 g
- Fibra
- 3.8 g
- Sódio
- 173.5 mg
Receitas alternativas
Soufflé omelette with hot smoked salmon
25min
Caramel chocolate mousse cake (TM6, Kirsten Tibballs)
28h
Whole banana ice cream with bread praline and corn spun toffee (Kane Pollard)
11h 20min
Brutti ma buoni
4 godz. 40 min
Salmon filo spiral
1h 10min
Gwinganna nut and seed bread
3h 25min
Lemon and white chocolate lava cakes
30min
Pear and chocolate frangipane
2 godz.
Date, orange and olive oil cake with salted white chocolate ice cream (Shane Delia)
9 Std. 50 Min
Cotton soft Japanese cheesecake
1 godz. 45 min
Almond Cake with White Chocolate Topping
2 godz. 50 min
Torta caprese (flourless almond cake)
2 godz.