
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 2 fresh mud crabs (approx. 600 g), cleaned
- 2 tbsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 2 cm fresh ginger cut in 8 slices
- 1 spring onion cut in 4 cm length
- 50 g shallots
- 30 g cooking oil
- 15 g dried shrimp rinsed
- 1 banana leaf cut to round piece (Ø 18 cm)
- 4 dried shiitake mushrooms soaked to soften, stems removed, squeezed, cut in cubes
- 100 g Chinese sausages (lap cheong), casings removed, cut in cubes
- 450 g glutinous rice rinsed
- 1 ½ tsp light soy sauce
- ¼ tsp dark soy sauce
- 1 tsp sugar
- ¾ tsp salt
- 1000 g water
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 623 kcal / 2606 kJ
- Proteína
- 14 g
- Gordura
- 16 g
- Hidratos de carbono
- 99 g
- Fibra
- 4 g
- Gordura saturada
- 4 g
- Sódio
- 732 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Douhua (savoury bean curd)
10h 25min
Steamed Fish With Pickled Chilli And Black Beans
35min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1h
Chicken porridge with century egg
30min
Homemade Fish Ball Soup
2h
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45min
Homemade Soy Milk
35min
Dried Shrimp Sambal
55min
Homemade Pandan Kaya
55min
Chicken Porridge With Century Egg
30min