Dispositivos e acessórios
Grape bakewell tart
Preparação 30min
Total 1h 20min
8 portions
Ingredientes
Sweet shortcrust pastry
-
raw sugar75 g
-
unsalted butter cold, cut into pieces100 g
-
plain flour plus extra to dust200 g
-
egg yolk1
-
cold water20 g
-
sea salt1 pinch
Filling
-
grapes cut into halves250 - 350 g
-
blanched almonds130 g
-
unsalted butter softened130 g
-
caster sugar80 g
-
plain flour30 g
-
baking powder½ tsp
-
natural almond extract¼ tsp
-
sea salt1 pinch
-
eggs2
-
jam of choice2 tbsp
-
flaked almonds1 - 2 tbsp
-
icing sugar to dust
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 portion
Sódio
79.6 mg
Proteína
8.8 g
Energia
2277.1 kJ /
544.2 kcal
Gordura
34.2 g
Fibra
2.9 g
Gordura saturada
16.1 g
Hidratos de carbono
53.8 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Summer Harvest
14 Receitas
Austrália e Nova Zelândia
Austrália e Nova Zelândia
Também pode gostar...
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1h 30min
Christmas mince pies
1h 40min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2h 20min
Pear and chocolate frangipane
2h
Macadamia and Parmesan biscuits
25min
Rhubarb and strawberry fool
2h 15min
Viennese whirl mince pies
1h 40min
Amaretto biscuits
30min
Lemon delicious
1h 5min
Tropical upside down pineapple cake
1h 10min
Quick fruit sponge
35min
Apple tea cakes
1h 10min