Versões compatíveis
Aubergine Paneer Rolls with Red Lentils and Mint Yoghurt
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Mint Yoghurt
- 1 garlic clove
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 400 g Greek yoghurt
- 10 g lemon juice, freshly squeezed
- 15 g olive oil
- ½ tsp fine sea salt
- 50 g pomegranate seeds
Aubergine Paneer Rolls
-
30
g ghee
ou unsalted butter - 350 g aubergines, sliced lengthways (approx. 4 mm thick), approx. 10 slices
- 30 g fresh baby spinach, washed
- 150 g paneer cheese, cut in sticks (5 cm x 1.5 cm)
Red Lentils
- 150 g onions, quartered
- 1 garlic clove
- 1 red chilli, deseeded, halved
- 1 tsp curry powder
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground turmeric
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground cardamom
- ½ tsp fine sea salt
-
40
g ghee
ou unsalted butter - 1 tsp mustard seeds
- 200 g dried red lentils, rinsed
- 350 g tinned chopped tomatoes
- 700 g water
-
1 ½
tsp vegetable stock paste, homemade
ou 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 30 g fresh baby spinach, washed
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2456 kJ / 587 kcal
- Proteína
- 29 g
- Hidratos de carbono
- 55.8 g
- Gordura
- 30.3 g
- Gordura saturada
- 15.8 g
- Fibra
- 13.3 g
- Sódio
- 0.7 mg
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