Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Bulgur mixture
- 150 g red onion, cut into halves and finely sliced
- 1000 g water, plus extra to soak
- 1 pinch sea salt, plus extra to taste
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground turmeric
- 2 tsp harissa paste
- 2 pieces orange zest, no white pith
- 70 g olive oil
- 1 - 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 200 g bulgur
- 1 orange, peeled and cut into quarters
- 20 g balsamic vinegar
- 1 - 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- 2 tsp caster sugar
Salad
- olive oil spray, to fry
- 180 g haloumi, cut into slices (1 cm)
- 2 baby eggplants, cut into halves lengthways, flesh scored
- 80 g shelled pistachios
- 10 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 6 sprigs fresh mint leaves
- 1 pomegranate, arils only (see Tips)
- 60 g fresh baby spinach
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2742.4 kJ / 653 kcal
- Proteína
- 22.6 g
- Hidratos de carbono
- 50.6 g
- Gordura
- 37.6 g
- Gordura saturada
- 9.1 g
- Fibra
- 12.9 g
- Sódio
- 1571.1 mg
Receitas alternativas
Warm bulgur salad with orange dressing (TM6)
40 min
Fattoush with grilled haloumi
5h
Sweet potato quiche with prosciutto
1 Std. 15 Min
Shakshuka
50 min
Hasselback beetroot salad with macadamia cream
1h
Ricotta gnudi with basil oil (Russell Blaikie)
6hod. 30min
Polenta with mediterranean vegetables
1h 35min
Eggplant and ricotta involtini
1h 20min
Tarator (tahini dip)
5min
One whole cauliflower
45min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1h 10min