Purée z warzyw korzeniowych

Purée z warzyw korzeniowych

4.7 55 avaliações
Preparação 15min
Total 45min
6 porcji

Ingredientes

  • 500 g wody
  • 200 g marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 500 g batatów pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 500 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 - 3 szczypty rozmarynu, suszonego plus dodatkowa ilość do oprószenia

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 porcję

Sódio 464.8 mg
Proteína 3.3 g
Energia 811.7 kJ / 194 kcal
Gordura 5.2 g
Fibra 5.3 g
Gordura saturada 0.7 g
Hidratos de carbono 34.5 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...