Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
-
300
g plain flour
ou wholemeal flour - 80 g water, ice cold
- 220 g unsalted butter, diced
- 2 - 3 pinches ground nutmeg, to taste
- 1 ¼ - 1 ½ tsp fine sea salt, to taste
-
80
g Gruyère cheese, cut in pieces (2 cm)
ou Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm) - 80 g shallots, halved
- 5 sprigs fresh parsley leaves
- 2 garlic cloves
-
400
g fresh mushrooms (e.g. chanterelles, boletes, oyster mushrooms), sliced
ou fresh button mushrooms, sliced - 80 g double cream
- 3 - 4 pinches ground black pepper, to taste
- 1 medium egg, lightly beaten, for brushing
- fresh thyme leaves, for garnishing
- Nutrição
- por 1 piece
- Energia
- 3680.1 kJ / 879.6 kcal
- Proteína
- 20.2 g
- Hidratos de carbono
- 65.4 g
- Gordura
- 61 g
- Gordura saturada
- 37.4 g
- Fibra
- 3.8 g
- Sódio
- 987.1 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Mushroom and Spinach Risotto
55 min
Apple Buckle Cake (TM6)
2 Std.
Stuffed Portobello Mushrooms
45 Min
Root Veggie Gratin with Blue Cheese
1 Std. 30 Min
Tomato and Cream Cheese Tartlets
1h 55 min
Focaccia
3 Std.
Courgette and Potato Parmigiana (TM6)
1 Std. 15 Min
Cod and Spinach Gratin with Carrot and Courgette Soup
1 Std.
Courgette and Potato Parmigiana (TM5)
1 Std. 15 Min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30min
Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs
30min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1h 25min