
Versões compatíveis
Butter Mochi with Pineapple Sherbet (Matthew Kenney)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Poached Pineapple
- 1 fresh pineapple (approx. 710 g)
- water to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
- 30 g lemon juice
- ice cubes for water bath
- water for water bath
- 60 g white sugar to store pineapple
Pineapple Sherbet
- 395 g fresh pineapple skin and core removed, cut into pieces (2.5 cm)
- 395 g coconut cream
- 115 g white sugar
- 200 g sugar syrup (see Tips)
- ½ tsp citric acid
- ½ tsp xanthan gum
Butter Mochi
- 115 g vegan butter room temperature, plus extra to grease (see Tips)
- 395 g white sugar
- 340 g coconut cream
- 395 g coconut milk
- 200 g vegan egg substitute
- ¾ tsp natural vanilla extract
- 1 tsp baking powder
- ¾ tsp salt
- 450 g glutinous rice flour (mochi flour)
Coconut Powder
- 85 g coconut milk powder
- 30 g icing sugar
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 796.7 kcal / 3333.2 kJ
- Proteína
- 7.8 g
- Gordura
- 36.9 g
- Hidratos de carbono
- 111.5 g
- Fibra
- 4.1 g
- Gordura saturada
- 28.2 g
- Sódio
- 300.1 mg
Receitas alternativas
Pickled Korean daikon (Thermomix® Cutter)
20min
Soba noodles
1h
Corn tortillas
1h 50min
Tiramisu canelé (Lode Pies)
51h 35min
Roasted banana affogato
29h
Spiced hot chocolate
10min
Tangzhong milk bread
2h 45min
Black rice pudding
25h 5min
Freeform bread with filling
1h 35min
Three cheese pides
1h 40min
Sabja shikanji (traditional lemonade)
20min
Soup dumplings (xiao long bao)
26h 50min