
Versões compatíveis
Varken, kip en foie gras terrine met porto en vijgen chutney
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Terrine
- 300 g half gekookte eenden foie gras vers of diepgevroren (5 uur ontdooid op kamertemperatuur indien bevroren)
- ½ tl gemalen piment
- 2 el zout
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 1 el armagnac
- 150 g gedroogde vijgen
- 350 g sneetjes spek
- 3 takjes verse peterselie enkel de bladeren
- 450 g varkensgehakt
- 350 g kippengehakt
- 150 g room
- 40 g brandy
- 1 afgestreken tl zout
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 50 g pistachenoten gepeld, ongezouten of gezouten
Porto en vijgen chutney
- 100 g uien gehalveerd
- 400 g kleine vijgen in stukken (1 cm)
- 200 g suiker
- 100 g witte wijnazijn
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 2 snuifjes gemalen kaneel
- 100 g porto
Afwerking
- 1 tl gemalen zwarte peper
- 1 tl fleur de sel
- 1 tl pimentbessen
- 20 g microgreens
- Nutrição
- por 1 portie
- Energia
- 713.7 kcal / 2985.9 kJ
- Proteína
- 24 g
- Gordura
- 47.6 g
- Hidratos de carbono
- 43.7 g
- Fibra
- 3.4 g
- Gordura saturada
- 17.2 g
- Sódio
- 2692.4 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Hollandaisesaus
15min
Zeevruchtennat met champagne
Nenhuma avaliação
Salade van boerenkool en rode kool
Nenhuma avaliação
Gegratineerde coquilles
25min
Mango-kokos lekkernij
Nenhuma avaliação
Rabarbertaart
55min
Fruit minestrone met saffraan crème
40min
Hollandaisesaus
15min
Natuur yoghurt in de Varoma
12h
Bechamelsaus
15min
Bloemkoolsoep met gebakken ganzenlever
35min
Mayonaise
5min