
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Lemon Curd
- 85 g caster sugar
- 1 lemon thin peelings of skin only
- 2 large eggs
- 50 g unsalted butter diced
- 40 g freshly squeezed lemon juice
Puff Pastry Tarts
- 1 large egg
- 1 Tbsp whole milk
- plain flour for dusting
-
1000
g puff pastry, ready-made two rectangular blocks
ou quick puff pastry, homemade (see tip) - 1 - 1 ½ Tbsp caster sugar
Finalisation
- 600 g nectarines ripe but firm, unpeeled, stone removed, halved vertically and bottom trimmed (see tip)
- 250 g mascarpone chilled
- 80 g double cream chilled
- 1 ½ Tbsp pistachio nuts, unsalted, shelled roughly chopped, for serving
- 2 Tbsp mint leaves for serving
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 335 kcal / 1402 kJ
- Proteína
- 6 g
- Gordura
- 21 g
- Hidratos de carbono
- 31 g
- Fibra
- 1.6 g
- Gordura saturada
- 11 g
- Sódio
- 232 mg
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