Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Lemon Curd
- 85 g caster sugar
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 2 large eggs
- 50 g unsalted butter, diced
- 40 g freshly squeezed lemon juice
Puff Pastry Tarts
- 1 large egg
- 1 Tbsp whole milk
- plain flour, for dusting
-
1000
g puff pastry, ready-made, two rectangular blocks
ou quick puff pastry, homemade (see tip) - 1 - 1 ½ Tbsp caster sugar
Finalisation
- 600 g nectarines, ripe but firm, unpeeled, stone removed, halved vertically and bottom trimmed (see tip)
- 250 g mascarpone, chilled
- 80 g double cream, chilled
- 1 ½ Tbsp pistachio nuts, unsalted, shelled, roughly chopped, for serving
- 2 Tbsp mint leaves, for serving
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1402 kJ / 335 kcal
- Proteína
- 6 g
- Hidratos de carbono
- 31 g
- Gordura
- 21 g
- Gordura saturada
- 11 g
- Fibra
- 1.6 g
- Sódio
- 232 mg
Receitas alternativas
Pistachio and White Chocolate Cookies
50min
Persian Love Cake
1h 15 min
Strawberry Bavarois
6h
Strawberry Cheesecake Shots
15min
Raspberry cloud
12 godz. 5 min
Chocolate and Raspberry Tarts
2 Std. 50 Min
Savoiardi with mango and passionfruit
2h 10min
Strawberry and White Chocolate Mousse Dessert
4h 30 min
Mango Swiss Roll
40min
Salted Caramel Basque Cheesecake
13h 10min
Red Velvet Cake
1h 20 min
White Chocolate, Raspberry and Pistachio Brownies (Gluten Free)
1h 15 min