Versões compatíveis
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Ricotta
- 1500 g full cream milk
- 40 g white vinegar
- 1 lemon, zest only, no white pith, grated
Shortcrust pastry
- 200 g plain flour
- 100 g butter, cut into pieces and chilled
- ¼ tsp sea salt
- 50 - 60 g chilled water
Filling
- 20 g butter, plus extra for greasing
- 200 g fennel, trimmed, core removed and cut into quarters, reserve fronds for garnishing
- 1 tbsp raw sugar
- 30 g apple cider vinegar
- 30 g fresh silverbeet, leaves only, stalks removed, leaves thinly sliced
- 12 pitted green olives, cut into slices (optional)
- 2 eggs
- 30 g full cream milk
- 30 g pouring (whipping) cream
- ½ tsp sea salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper, to taste
Parmesan crisps
- 1 tsp fennel seeds
- 100 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1843.8 kJ / 439 kcal
- Proteína
- 11.7 g
- Hidratos de carbono
- 33.5 g
- Gordura
- 29 g
- Gordura saturada
- 12 g
- Fibra
- 1.8 g
- Sódio
- 487.3 mg
Receitas alternativas
Ricotta dumplings with napoli sauce
55min
Vegetarian quiche
1 Std. 55 Min
Spicy cauliflower soup
20min
Tuscan bean soup
30 min
Mushroom risotto
30 min
Basil pesto
10min
Roasted carrot dip
1 godz.
Buckwheat mushroom tartlets
1h 45min
Almond thins
25min
Creamy capsicum and zucchini soup
40min
Cauliflower soup with bacon dust
35min
Beetroot, feta and spinach quiche
1h 40min