
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Spice paste
- 230 g eschalots
- 130 g garlic cloves
- 50 g fresh galangal peeled
- 60 g fresh ginger peeled
- 100 g candlenuts
- 120 g fresh turmeric peeled
- 25 - 50 g fresh bird's eye chillies deseeded (see Tips)
- 2 stalks fresh lemongrass white part only, cut into pieces
- 90 g coconut oil
- 50 g palm sugar
- 150 g water
- 3 tsp sea salt
Curry
- 2 tsp coconut oil
- 1 stalk fresh lemongrass white part only, bruised
- 500 g raw tiger prawns shelled and deveined
- ½ tsp ground black pepper adjust to taste
- 100 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 200 g coconut cream
- rice cooked, to serve
- fried shallots for garnishing
- fresh coriander leaves only, for garnishing
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 219 kcal / 920 kJ
- Proteína
- 19.4 g
- Gordura
- 13 g
- Hidratos de carbono
- 5.3 g
- Fibra
- 2.5 g
- Gordura saturada
- 9.8 g
- Sódio
- 977.2 mg
Receitas alternativas
Chicken 65 and green chutney
1h 5min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3h 20min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min
Bun bo vien cha gio (meatballs and noodles with spring rolls)
1h 10min
Goan prawn curry
25min
Prawn and noodle stir-fry
25min
Balti coconut fish curry
50min
Curry laksa
45min
Coconut lamb curry
2h
Coconut fish curry
1h 10min
Prawn and chicken laksa
40min
Thai green chicken curry
30min