
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Pesto
- 50 g Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
- 1 garlic clove
- 40 g fresh basil leaves only
- 20 g fresh flat-leaf parsley leaves only
- 160 g roasted cashews
- 60 - 80 g olive oil plus extra for covering the dip (see Tips)
- 1 - 2 tbsp white wine vinegar to taste
Salad
- water for cooling
- 3 eggs
- 250 g farfalle pasta (bow tie pasta)
- 2 tbsp olive oil
- 200 g marinated artichoke hearts drained and cut into halves
- 30 g rocket or fresh spinach leaves
- 100 g cherry tomatoes cut into halves
- 50 g pitted Kalamata olives cut into halves
- 1 - 2 pinches salt to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper to taste
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 584 kcal / 2452 kJ
- Proteína
- 17.7 g
- Gordura
- 40 g
- Hidratos de carbono
- 35.3 g
- Fibra
- 7.3 g
- Gordura saturada
- 7.9 g
- Sódio
- 426.9 mg
Receitas alternativas
Pasta alla puttanesca
35min
Warm Mediterranean couscous salad
30min
Mediterranean vegetable bake
50min
One pot pasta with chorizo
35min
Pasta primavera
1h
Tomato pasta with vegetables and feta
30min
Fattoush with grilled haloumi
5h
Rice salad
1h
Pumpkin and antipasto risoni salad
35min
Potatoes and green beans with parsley pesto
35min
Quick veggie pasta salad
30min
Risoni salad with artichoke and feta
25min