Versões compatíveis
Jalapeño and corn croquettes with chipotle mayonnaise
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Chipotle mayonnaise
- 250 g grapeseed oil
- 1 garlic clove
- 2 tsp chipotle chillies in adobo sauce
- 2 egg yolks
- 1 tsp Dijon mustard
- 20 g lime juice, (approx. ½ lime)
- 1 pinch sea salt, to taste
Croquettes
- 500 g water
- 5 eggs
- 2 sweet corn cobs (approx. 180 g), husks removed
- 100 g manchego cheese or vintage cheddar cheese, cut into pieces (3 cm)
- 30 g butter
- 30 g oil, plus extra for frying (approx. 250-300 g)
- 30 g brown onion, cut into pieces
- 1 jalapeño chilli, deseeded if preferred and cut into halves, or 2-3 tbsp pickled jalapeño chillies, drained
- 90 g plain flour
- 400 g full cream milk
- ½ tsp sea salt
- 300 g breadcrumbs
- Nutrição
- por 1 piece
- Energia
- 1141 kJ / 272 kcal
- Proteína
- 4.7 g
- Hidratos de carbono
- 10.8 g
- Gordura
- 23.5 g
- Gordura saturada
- 4.6 g
- Fibra
- 1 g
- Sódio
- 159.6 mg
Receitas alternativas
Bun kebab
1 Std. 45 Min
Lamb kleftiko
4hod.
Naan bread
2 Std. 40 Min
Crab briks
55 Min
Cheesecakes in jars
4hod.
Rosemary and bacon stuffed onions
1h 50min
Onion bhaji
45 Min
Kashmiri garlic naan
1h 50min
Chocolate brownie trifle
6hod.
Warm caramel spice martini
1 Std. 15 Min
Roti (for two)
25min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 Std. 15 Min