Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Romesco sauce
- 1 red capsicum, deseeded and cut into quarters
- 1 fresh tomato, cut into halves
- ½ red onion, unpeeled
- 2 garlic cloves, unpeeled
- 50 g blanched almonds
- 1 slice day old bread, torn into pieces
- 1 tbsp sherry
- ¼ tsp ground smoked paprika
- 50 g olive oil
- 1 tbsp red wine vinegar
- 2 pinches sea salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- 2 tsp dried chilli flakes
Meatballs
- 500 g topside beef or rump steak, cut into pieces (3 cm) and slightly frozen
- 250 g chorizo sausage, casing removed and cut into pieces
- ½ red onion (approx. 100 g)
- 2 garlic cloves
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 slice day old bread, torn into pieces
- ¼ tsp ground nutmeg
- ¼ tsp ground fennel seeds
- ¼ tsp ground smoked paprika
- ¼ tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 egg
- 1 tbsp olive oil, for greasing
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1163 kJ / 277 kcal
- Proteína
- 17 g
- Hidratos de carbono
- 4.3 g
- Gordura
- 21.4 g
- Gordura saturada
- 5.5 g
- Fibra
- 2 g
- Sódio
- 357.7 mg
Receitas alternativas
Keftethes (Greek meatballs)
40 Min
Lamb Kibbeh
1 Std. 30 Min
Soutzoukakia ("little sausages") with rice
1 godz.
Chicken San Fernando
55min
Gin-cured ocean trout salad
30 Std. 20 Min
Chilli con carne
45 min
Béchamel sauce
20 Min
Sous vide kangaroo with rosemary (TM5)
1h 15min
Meatballs in red pepper sauce
30 min
Taramasalata
15min
Hungarian goulash
1 Std. 30 Min
Gluten free chicken and leek pies
3h 20min