![Ajvar (Red capsicum and eggplant dip) Ajvar (Red capsicum and eggplant dip)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0f0e106c4d1cdf53221cb7da273ea431/Derivates/db091d2d7ea8dcea721b1a656103c46fe9391554.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Ajvar (capsicum and eggplant dip)
- 2 red capsicums (approx. 420 g), cut into halves and deseeded
- 1 eggplant (approx. 350 g), cut into halves lengthways
- 40 g extra virgin olive oil, plus extra to drizzle
- 1 garlic clove
- 1 fresh red chilli, deseeded if preferred
- 6 pitted Kalamata olives
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 pinches sea salt
- 2 pinches ground smoked paprika
- 20 g lemon juice
- Nutrição
- por 490 g
- Energia
- 2655.9 kJ / 634.8 kcal
- Proteína
- 9.9 g
- Hidratos de carbono
- 58.3 g
- Gordura
- 44 g
- Gordura saturada
- 6.4 g
- Fibra
- 24.4 g
- Sódio
- 403.9 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Ajvar (capsicum and eggplant dip)
50 Min
Little lemon cheesecakes
6h 20 min
Sernik rosa slice
3h 15min
Spicy pineapple vinaigrette
Nenhuma avaliação
Herb and garlic dip
5 Min
Vegan Turkish delight cheesecake
5h 30 min
Olive Spread
5 Min
Zofia Wolski's Turkey empanada gallega (TM6)
1 Std. 30 Min
Lemon Rice
15 Min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4h 15 min.
Falafel with Tomato and Coconut Sauce
9 Std.
Porcini mushroom risotto
35 min