Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Pastry
- 100 g unsalted butter, plus extra for greasing
- 200 g baker's flour, plus extra for dusting
- 100 g ricotta, well drained (see Tips)
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp salt
Filling
- 200 g Gouda cheese, cut into pieces (3 cm)
- 350 g leeks, trimmed and cut into rings (approx. 5 mm)
- 400 g water
- 150 g pouring (whipping) cream
- 4 eggs
- 100 g ham, cut into pieces (2 cm), (see Tips)
- ¼ tsp ground black pepper
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground nutmeg
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1792.5 kJ / 426.8 kcal
- Proteína
- 18.7 g
- Hidratos de carbono
- 20.7 g
- Gordura
- 29.9 g
- Gordura saturada
- 17.9 g
- Fibra
- 2.4 g
- Sódio
- 1072.4 mg
Receitas alternativas
Spinach and chorizo filo pies
45min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1 godz. 20 min
Sweet potato quiche with prosciutto
1h 15min
Family chicken galette
1 godz. 55 min
Caramelised leek and feta tart
2 godz. 25 min
Ruvani Govender's Gourmet beef and potato curry pie
3h 5min
Asparagus tart with sour cream pastry
2 Std.
Pascualina
1 Std. 45 Min
Beef cobbler with polenta dumplings
1 Std. 30 Min
Ham and zucchini quiche
1 Std. 45 Min
Ravioli with zucchini sauce
35min
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2 godz. 25 min