
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Balti Paste
- 280 g fresh coriander leaves and stalks, cut in pieces
- 2 fresh red chillies halved, deseeded
- 15 garlic cloves
- 40 g fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
- 150 g onions quartered
-
60
g vegetable oil
ou 60 g ghee - 3 Tbsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground turmeric
- 120 g tinned chopped tomatoes
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp sugar
- 2 tsp garam masala
- 120 g water
Curry
- 1 Tbsp vegetable oil for frying
- 1 Tbsp cumin seeds
-
½
chicken stock cube (for 0.5 l) crumbled, to taste
ou ½ tsp chicken stock paste, homemade - 150 g water hot
- 500 g chicken breasts skinless, sliced (2 cm)
- 50 g onions sliced (1 cm)
- 70 g red peppers diced (2 cm)
- 1 - 2 fresh green chillies sliced (1 cm), to taste
- 200 g button mushrooms sliced (5 mm)
- 1 tsp lemon juice or to taste
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 310.5 kcal / 1299 kJ
- Proteína
- 29.5 g
- Gordura
- 17.9 g
- Hidratos de carbono
- 10.2 g
- Fibra
- 3.9 g
- Gordura saturada
- 4.2 g
- Sódio
- 145 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Chicken Akhni
1h 30min
Kofta Curry
1h 10min
Cape Malay Chicken Curry
1h
Moroccan Chicken and Couscous
45min
Chicken Tikka Masala
45min
Chicken Garam Masala
50min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1h 15min
Lamb Rogan Josh
1h 45min
Beef Madras
1h 30min
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
1h 5min
Chicken Jalfrezi
1h
Prawn Bhuna
30min