Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Balti Paste
- 280 g fresh coriander, leaves and stalks, cut in pieces
- 2 fresh red chillies, halved, deseeded
- 15 garlic cloves
- 40 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 150 g onions, quartered
-
60
g vegetable oil
ou 60 g ghee - 3 Tbsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground turmeric
- 120 g tinned chopped tomatoes
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp sugar
- 2 tsp garam masala
- 120 g water
Curry
- 1 Tbsp vegetable oil, for frying
- 1 Tbsp cumin seeds
-
½
chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled, to taste
ou ½ tsp chicken stock paste, homemade - 150 g water, hot
- 500 g chicken breasts, skinless, sliced (2 cm)
- 50 g onions, sliced (1 cm)
- 70 g red peppers, diced (2 cm)
- 1 - 2 fresh green chillies, sliced (1 cm), to taste
- 200 g button mushrooms, sliced (5 mm)
- 1 tsp lemon juice, or to taste
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1299 kJ / 310.5 kcal
- Proteína
- 29.5 g
- Hidratos de carbono
- 10.2 g
- Gordura
- 17.9 g
- Gordura saturada
- 4.2 g
- Fibra
- 3.9 g
- Sódio
- 145 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Prawn Bhuna
30min
Chicken Akhni
1h 30 min
Beef Madras
1h 30 min
Quick Lamb Dhansak
45 min
Moroccan Chicken and Couscous
45 min
Chicken Jalfrezi
1h
Chicken and Cauliflower Curry
45 min
Quick Lamb Dhansak
50min
Chicken Tikka Masala
45 min
Chicken Saag
50min
Kofta Curry
1j 10 menit
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
1 godz. 5 min