Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 1 stalk fresh lemon grass, white part only, cut in pieces
- 1 onion, halved
- 4 garlic cloves
- 8 macadamia nuts
- 1 tsp curry powder
- 5 cm fresh root ginger, peeled
- 1 tsp ground turmeric
- 1 tsp ground cumin
- 2 sprigs fresh coriander, plus extra for garnish
- 1 tsp shrimp paste
- 450 g coconut milk
- 20 g butter
- 150 g water
- 2 tsp chicken stock paste (see Tips)
- 8 fresh makrut lime leaves, bruised
- 1 tsp fish sauce
- 2 tsp lime juice
- ¼ tsp fine sea salt, to taste
- 200 g dried rice noodles (approx. 3 mm wide)
- boiling water
- 200 g chicken thighs, boneless and skinless, cut in cubes (2 cm)
- 300 g prawns, raw, peeled, deveined
- 180 g pak choi, cut in pieces
- bird's eye chillies, fresh, to taste, for garnishing
- 100 g fresh bean sprouts, for garnishing
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2156 kJ / 513 kcal
- Proteína
- 30 g
- Hidratos de carbono
- 16 g
- Gordura
- 36 g
- Fibra
- 5.3 g
Receitas alternativas
Hot and Sour Prawn Soup
15min
Lamb Tagine with Apricots and Honey
1h 50min
Keralan Fish Curry
30 min
Beef With Lemon Grass (Kuruma Iraichchi) And Coconut Roti
1h 40min
Prawn Curry
30 min
Chicken Saag
50min
Sri Lankan Red Beef Curry
1h 35min
Masala Hake at 55°C
55min
Seafood Laksa
25min
Green Curry Chicken
55min
Prawn Bhuna
30 min
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6h 30min