Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Terrine
- 500 g skinless chicken thigh fillets, cut into pieces (3 cm)
- 230 g skinless chicken breast fillet, cut into pieces (3 cm)
- 150 g white sparkling wine
- 350 g liquid chicken stock
- 3 sprig fresh thyme
- 1500 g water
- 150 g fresh baby spinach leaves
- 1 garlic clove
- 100 g eschalots
- 2 sprigs fresh tarragon, leaves only (optional)
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 50 g unsalted butter, cut into pieces (2 cm), plus extra for greasing
- 50 g shelled unsalted pistachio nuts
- 70 g pine nuts
- 100 g pouring (whipping) cream
- salt, to taste
- ground pepper, to taste
- 10 slices prosciutto
Spiced pears
- 800 g pears, peeled, cored and cut into pieces (2 cm)
- 100 g raw sugar
- 200 g apple cider vinegar
- 1 star anise
- 1 dried bay leaf
- 1 cinnamon quill
- 2 whole cloves
- 5 black peppercorns
- Nutrição
- por 1 portions
- Energia
- 2039.4 kJ / 485.5 kcal
- Proteína
- 28.5 g
- Hidratos de carbono
- 27.3 g
- Gordura
- 26.8 g
- Gordura saturada
- 9.3 g
- Fibra
- 6.7 g
- Sódio
- 807.6 mg
Receitas alternativas
Walnut and blue cheese shortbread
1h 20min
Pâtè with Riesling
3 Std.
Parmesan gelato
4h 30min
Beef cheeks with vanilla carrot purée and thyme glazed carrots
7 godz. 25 min
Raspberry mini clafoutis
30min
Pistachio cheesecakes with mango
2h 30min
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3h 10min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2h 30min
Pork and chicken terrine
3h 20min
Smoked salmon mousse
5 min
Lamb Moussaka
1h 30min
Pulled pork with apple and fennel salad
2h 45 min