Dispositivos e acessórios
Chicken tikka masala
Preparação 20min
Total 1h 10min
6 portions
Ingredientes
Chicken tikka
-
skinless, boneless chicken thighs cut into cubes (3 cm)800 g
-
Kashmiri chilli powder1 tsp
-
ground turmeric¼ tsp
-
salt1 tsp
-
ground cinnamon¼ tsp
-
ground cumin2 tsp
-
ground coriander1 tsp
-
garam masala (see Tips)2 tsp
-
brown sugar1 tbsp
-
garlic paste (see Tips)1 tbsp
-
ginger paste (see Tips)1 tbsp
-
tomato paste1 tbsp
-
natural yoghurt100 g
Masala
-
ghee (see Tips)40 g
-
brown onions (approx. 180 g), cut into quarters1 - 2
-
ginger paste (see Tips)2 tsp
-
garlic paste (see Tips)1 tsp
-
cardamom pods (green)6
-
fenugreek seeds1 tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
Kashmiri chilli powder (optional)1 tsp
-
pouring (whipping) cream100 g
-
tomato paste60 g
-
brown sugar1 tsp
-
salt1 - 2 pinches
-
ground black pepper1 - 2 pinches
-
fresh coriander leaves only, for garnishing
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 portion
Sódio
713.1 mg
Proteína
27 g
Energia
1701.9 kJ /
405.2 kcal
Gordura
27.9 g
Fibra
4.7 g
Gordura saturada
12.6 g
Hidratos de carbono
10.5 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Flavours of India
98 Receitas
Austrália e Nova Zelândia
Austrália e Nova Zelândia
Também pode gostar...
Sri Lankan red beef curry
1h 40min
Chicken tikka masala with saffron rice
4h 40min
Tandoori chicken
45min
Lamb saag
1h 30min
Spiced lamb roast
29h 50min
Chicken korma
45min
Chicken 65 and green chutney
1h 5min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1h 40min
Beef madras
1h 30min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15min
Rogan josh
1h 35min
Bhuna gosht
1h 20min