Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Apricot filling
- 700 g water
- 4 Granny Smith apples, peeled, cored and cut into pieces (3 cm)
- 800 g apricots, stone removed and flesh cut into thin wedges
- 1 tbsp brown sugar (see Tips)
- ¼ tsp mixed spice
Hazelnut pastry
- 60 g hazelnuts, skins on
- 150 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 tsp baking powder
- 2 tbsp brown sugar (see Tips)
- 80 g butter, chilled and cut into pieces (3 cm)
- 2 eggs, 1 lightly beaten
- natural yoghurt or pouring (whipping) cream, to serve
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 815.8 kJ / 194.3 kcal
- Proteína
- 3.3 g
- Hidratos de carbono
- 22.3 g
- Gordura
- 9.2 g
- Gordura saturada
- 4.2 g
- Fibra
- 3.6 g
- Sódio
- 34.4 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Iced puff pastry
40min
Rhubarb and ricotta bread and butter pudding
2h 30min
Prune and orange stuffing
10 min
Rice pudding
50 min
Lemon meringue pie
3 Std.
Pork pies
2 Std. 20 Min
Apple, rhubarb and goji berry crumble with vanilla cashew cream
50 min
Apple sponge pudding
1 godz. 20 min
Mystery soup
45min
Apple cake
1h
Cheesy biscuits
1 Std. 25 Min
Apple tart
1h