Tex-mex burger

Tex-mex burger

3.5 4 avaliações
Preparação 40min
Total 4h 25min
5 pieces

Ingredientes

Burger buns
  • water
    50 g
  • fresh yeast
    10 g
  • milk
    50 g
  • caster sugar
    15 g
  • plain flour
    250 g
  • eggs
    2
  • butter
    40 g
  • fine salt
    1 pinch
  • sesame seeds
    1 tbsp
Barbecue sauce
  • shallots
    30 g
  • garlic clove
    1
  • olive oil
    15 g
  • ground cayenne pepper
    1 pinch
  • brown sugar
    50 g
  • tomato passata
    125 g
  • mustard
    2 tbsp
  • lemon juice (opcional)
    1 tbsp
  • Worcestershire sauce
    1 tsp
  • cornflour (starch)
    1 tsp
Tex-mex burgers
  • onions cut into halves
    100 g
  • garlic clove
    1
  • olive oil
    25 g
  • Mexican spice mix or any other spice mix of choice
    2 tsp
  • ground cayenne pepper
    1 pinch
  • tomatoes diced
    150 g
  • canned sweetcorn kernels drained
    50 g
  • beef mince formed into 5 burger patties
    600 g
  • Emmental cheese or any other medium-hard cheese (e.g. cheddar, gouda)
    6 slices
  • salad leaves for garnishing
    30 g

Nutrição por 1 piece

Energia 808 kcal / 3377 kJ
Proteína 60 g
Gordura 38 g
Hidratos de carbono 56 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100.000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...