Dispositivos e acessórios
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
Preparação 30min
Total 1h 25min
4 portions
Ingredientes
Yoghurt tahini sauce
-
water cold50 g
-
garlic cloves2
-
freshly squeezed lemon juice40 g
-
tahini paste100 g
-
yoghurt full fat400 g
-
salt½ tsp
Chicken and dish assembly
-
garlic cloves10
-
olive oil30 g
-
lemon zest only1
-
salt plus extra to taste1 tsp
-
freshly ground black pepper1 pinch
-
chicken pieces (thighs, drumsticks, breasts, wings)1000 g
-
water800 g
-
large pita breads2
-
vegetable oil for frying
-
lemon juice120 g
-
pine nuts, toasted20 g
-
fresh coriander finely chopped5 sprigs
Dificuldade
médio
Nutrição por 1 portion
Proteína
46.8 g
Energia
3824 kJ /
914 kcal
Gordura
60.9 g
Hidratos de carbono
47.6 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Taste of Arabia
92 Receitas
Suíça
Suíça
The Basic Cookbook
151 Receitas
Internacional
Internacional
Também pode gostar...
Chicken with almonds and raisins
30min
Lentil purée (Moujadarra)
1h 20min
Umali
1h 25min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Za'atar flat bread (mankouche)
1h 35min
Spiced lamb flatbread
1h 50min
Lentil puree (moujadarra)
1h 25min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30min
Middle eastern stuffed chicken
2h 25min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35min
Chicken moghrabieh
1h 25min
Fish tagine with tahini
1h 15min