
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 250 g couscous
- 1 piece fresh ginger (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 1500 g chicken pieces (thighs, drumsticks and breast cut into quarters), skinless and boneless
- 20 g olive oil
-
100
g raisins
ou 100 g dried apricots cut into pieces - 1 ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground turmeric (opcional)
- 2 tsp salt
- 2 pinches freshly ground black pepper
- 700 g water
- 1 - 2 pinches saffron
- 600 g red onions cut into slices (5 mm)
- 240 g dried chickpeas soaked in 800 g water the day before, rinsed and drained
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 677 kcal / 2832 kJ
- Proteína
- 63.4 g
- Gordura
- 15.5 g
- Hidratos de carbono
- 71 g
Receitas alternativas
Spiced lamb flatbread
1h 50min
Okra and meat stew (bamia)
1h
Shrimp stuffed bell peppers
1h 25min
Salmon kabsa
35min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30min
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1h 25min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35min
Chicken moghrabieh
1h 25min
Moroccan chicken and couscous
45min
Chicken with almonds and raisins
30min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13h 30min
Meatballs in a rich tomato sauce (daoud basha)
1h