Dispositivos e acessórios
Muhamara dip
Preparação 5min
Total 5min
450 g
Ingredientes
-
extra virgin olive oil plus extra for drizzling100 g
-
bread in pieces40 g
-
350 g fresh Aleppo peppers, roasted, cut into pieces, skin and seeds removed (see tip)red pointed peppers roasted, cut into pieces, skin and seeds removed (see tip)350 g
-
garlic cloves2 - 4
-
shelled walnuts75 g
-
pomegranate molasses2 tbsp
-
freshly squeezed lemon juice adjust to taste1 tsp
-
ground cumin½ tsp
-
ground paprika½ tsp
-
ground cayenne pepper¼ tsp
-
1 tsp dried chilli flakesAleppo pepper flakes (opcional)1 tsp
-
salt adjust to taste½ tsp
-
fresh parsley or mint leaves, to garnish
Dificuldade
fácil
Nutrição por 450 g
Proteína
18.1 g
Energia
7891 kJ /
1886 kcal
Gordura
172.6 g
Hidratos de carbono
65 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Taste of Arabia
92 Receitas
Suíça
Suíça
The Basic Cookbook
151 Receitas
Internacional
Internacional
Também pode gostar...
Baba Ganoush
1h
Muhamara dip
30min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1h 10min
Za'atar pesto
5min
Hummus
5min
Gazelle horns
1h
Red Pepper Dip (Muhammara)
30min
Spinach Fatayers
2h
Baba Ghanoush
1h 30min
Roasted Red Pepper and Walnut Dip (Muhammara)
1h 10min
Moroccan Zaalouk
1h 5min
Lebanese Spiced Flatbread
3h 20min