![Chocolate and Sesame Ganache Chocolate and Sesame Ganache](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8C113FD0-B2C0-4784-9CF7-E621A037EDEC/Derivates/51DBA54C-EB9D-4253-944B-CC482CBF0FE0.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Chocolate and Sesame Ganache
- 200 g dark chocolate (64%), small pieces or callets
- 200 g milk chocolate, small pieces or callets
- 375 g double cream
- ½ tsp cocoa powder
- 50 g liquid glucose
- ¾ tsp fine sea salt
- 50 g sesame oil
- 25 g vegetable oil
- 3 egg yolks, from medium eggs
Ginger Ice Cream
- 750 g whole milk
- 250 g double cream
- 75 g liquid glucose
- 40 g trimoline
- 30 g milk powder
- 50 g fresh root ginger, grated
- 200 g egg yolks
- 100 g caster sugar
- 20 g stem ginger in syrup, syrup only
- 50 g stem ginger, chopped in small pieces
Pear Purée
- 3 pears, medium, peeled, cored (approx. 300 g)
- 30 g unsalted butter, diced
- 50 g caster sugar
- ½ lemon, juice only
Garnish
- 16 halved walnuts, for grating over plates
- 4 pears, medium, peeled, sliced (1 mm) then cut in 2 cm discs
- coriander cress, for garnishing
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 3232 kJ / 772.5 kcal
- Proteína
- 11 g
- Hidratos de carbono
- 70 g
- Gordura
- 51.6 g
- Gordura saturada
- 24.8 g
- Fibra
- 6.4 g
- Sódio
- 206.3 mg
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