Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Chocolate and Sesame Ganache
- 200 g dark chocolate (64%), small pieces or callets
- 200 g milk chocolate, small pieces or callets
- 375 g double cream
- ½ tsp cocoa powder
- 50 g liquid glucose
- ¾ tsp fine sea salt
- 50 g sesame oil
- 25 g vegetable oil
- 3 egg yolks, from medium eggs
Ginger Ice Cream
- 750 g whole milk
- 250 g double cream
- 75 g liquid glucose
- 40 g trimoline
- 30 g milk powder
- 50 g fresh root ginger, grated
- 200 g egg yolks
- 100 g caster sugar
- 20 g stem ginger in syrup, syrup only
- 50 g stem ginger, chopped in small pieces
Pear Purée
- 3 pears, medium, peeled, cored (approx. 300 g)
- 30 g unsalted butter, diced
- 50 g caster sugar
- ½ lemon, juice only
Garnish
- 4 pears, medium, peeled, sliced (1 mm) then cut in 2 cm discs
- 16 halved walnuts, for grating over plates
- coriander cress, for garnishing
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 3232 kJ / 772.5 kcal
- Proteína
- 11 g
- Hidratos de carbono
- 70 g
- Gordura
- 51.6 g
- Gordura saturada
- 24.8 g
- Fibra
- 6.4 g
- Sódio
- 206.3 mg
Receitas alternativas
Decadent Dark Chocolate Brownies
1h 55min
Strawberry Bavarois
6h
Salted Caramel Florentines
55 Min
Mince Pie Ice Cream Sandwich
16 Std.
Tarte Tatin
1 Std.
Antonio Bachour: Chocolate Raspberry Tarts
3 godz. 10 min
Mini Fougasse
5 Std.
Hazelnut Bavarian
6小时 25 分钟
Panna Cotta
6h 15min
Almond Tuiles
1h 30min
Lychee Panna Cotta with Rosewater Syrup
4h 30min
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10 Min