
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Chocolate and Sesame Ganache
- 200 g dark chocolate (64%), small pieces or callets
- 200 g milk chocolate small pieces or callets
- 375 g double cream
- ½ tsp cocoa powder
- 50 g liquid glucose
- ¾ tsp fine sea salt
- 50 g sesame oil
- 25 g vegetable oil
- 3 egg yolks from medium eggs
Ginger Ice Cream
- 750 g whole milk
- 250 g double cream
- 75 g liquid glucose
- 40 g trimoline
- 30 g milk powder
- 50 g fresh root ginger grated
- 200 g egg yolks
- 100 g caster sugar
- 20 g stem ginger in syrup syrup only
- 50 g stem ginger chopped in small pieces
Pear Purée
- 3 pears medium, peeled, cored (approx. 300 g)
- 30 g unsalted butter diced
- 50 g caster sugar
- ½ lemon juice only
Garnish
- 4 pears medium, peeled, sliced (1 mm) then cut in 2 cm discs
- 16 halved walnuts for grating over plates
- coriander cress for garnishing
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 772.5 kcal / 3232 kJ
- Proteína
- 11 g
- Gordura
- 51.6 g
- Hidratos de carbono
- 70 g
- Fibra
- 6.4 g
- Gordura saturada
- 24.8 g
- Sódio
- 206.3 mg
Receitas alternativas
Raspberry Ripple Ice Cream
15h
Roasted Banana Affogato
10h 55min
Profiteroles
2h 15min
Crêpes
1h 15min
Frangipane Cake
1h 45min
Meringue Ghosts
12h 25min
Cinnamon Ice Cream with Port & Orange Sauce
11h 10min
Squid Crackers, Oyster Emulsion, Frozen Cucumber
Nenhuma avaliação
Floating Islands
40min
Crème Pâtissière
15min
Egg Liqueur Crème Brûlée
1h 15min
Salted Caramel Chocolate Tartlets
4h