Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 1 brown onion, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 2 carrots, cut into pieces
- 2 celery stalks, cut into pieces
- 1 sprig fresh sage, leaves only
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 40 g unsalted butter
- 500 g stewing beef (gravy beef or chuck steak), cut into pieces (3 cm)
- 3 tbsp cornflour
- 6 - 10 button mushrooms, cut into quarters
- 100 g bacon, cut into pieces (2 cm) (opcional)
- 200 g Guinness®
- 1 tbsp fish sauce (opcional)
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 3 - 4 sheets puff pastry (see Tips)
- 1 egg, lightly beaten
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2640.2 kJ / 628.6 kcal
- Proteína
- 32.3 g
- Hidratos de carbono
- 47.9 g
- Gordura
- 32.4 g
- Gordura saturada
- 14.4 g
- Fibra
- 8.6 g
- Sódio
- 1261.8 mg
Receitas alternativas
Aussie meat pies
2 Std.
Shepherd's pie
55 Min
Beef stroganoff
35min
Mashed potatoes
40min
Lasagne bolognese
2hod. 30min
Beef and beer pie
1 Std. 40 Min
Chilli con carne
40min
Meatballs in tomato sauce (TM5)
3u. 40min
Rosemary meat pies
3h 30min
Chicken, leek and corn pie
1 Std. 15 Min
Lamb shanks with risoni and feta
3h 50min
Pork san choy bau
25min