Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Suet pastry
- 200 g plain flour
- 100 g suet mix (see Tips)
- 5 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 tsp mustard powder
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 120 g cold water
Steak and kidney filling
- 20 g oil
- 1 brown onion, cut into halves
- 600 g gravy beef, cut into pieces (3 cm)
- 200 g lamb kidneys, cut into quarters and white cores removed
- 2 carrots, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 1 tbsp plain flour
- 1 tbsp tomato paste
- 2 tbsp Worcestershire sauce
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g water
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 200 g fresh mushrooms, cut into slices
Assembly
- butter, for greasing
- 2200 g water
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2232.4 kJ / 531.5 kcal
- Proteína
- 27.4 g
- Hidratos de carbono
- 32.6 g
- Gordura
- 31.8 g
- Gordura saturada
- 13.8 g
- Fibra
- 4.4 g
- Sódio
- 492.3 mg
Receitas alternativas
Beef and mushroom hot pot
2h
Chicken à la king
40min
Mushroom sauce
20min
Steak and Kidney Pudding
5h
Beef Burgundy
1h 45min
Biltong Scones
45min
Chicken liver pâté
2u. 20min
Twice-cooked pork belly with lentils
5h 30min
Lamb's fry with bacon
1h 20min
Meatloaf with onion gravy
1h 30min
Guinness beef pies
2h 15 min.
Traditional gravy
25min