Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 3 garlic cloves
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1 star anise
- 50 g Chinese cooking wine
- 1 tbsp tamarind paste (see Tips)
- 2 tsp Chinese five spice
- ½ tsp sesame oil
- 700 g water, plus extra water for steaming
- 800 - 1100 g boneless pork belly, rind on
- 1 - 2 pinches salt, to taste, plus extra for sprinkling
- 2 pears (large), cut into halves and cored
- 2 tsp white sugar
- 120 g red onion, cut into pieces
- 1 tbsp oil
- ½ tsp cumin seeds
- 1 beetroot, peeled and cut into quarters
- 800 g canned lentils, rinsed and drained (approx. 500 g after draining)
- 3 tsp red wine vinegar
- 5 - 6 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 4109.7 kJ / 978.5 kcal
- Proteína
- 69.4 g
- Hidratos de carbono
- 46.5 g
- Gordura
- 51.9 g
- Gordura saturada
- 17.9 g
- Fibra
- 13.6 g
- Sódio
- 333 mg
Receitas alternativas
Aussie meat pies
2h
Berry and red wine trifle
4 godz. 50 min
Peking-style duck pancakes
8 godz. 50 min
Mongolian lamb hot pot
3h 25min
Meatloaf with onion gravy
1 godz. 30 min
Vindaloo pork
5h 10min
Meatloaf with mushroom sauce
1 Std. 15 Min
Guinness beef pies
2 godz. 15 min
Coconut rice with Asian inspired pork and eggs
40min
Diane sauce
20min
Pork san choy bau
25 min
Corned beef with mustard sauce
1 godz. 30 min