![Feijoa bakewell tart Feijoa bakewell tart](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ce5f1bd9-3289-4213-a921-c133537ce6b5/Derivates/d065c38e-ba0f-4b99-be6c-db024ca9cb9a.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Sweet shortcrust pastry
- 50 g white sugar
- 100 g unsalted butter, cut into pieces
- 180 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 egg yolk
- 1 pinch salt
Filling
- 120 g blanched almonds
- 300 g feijoas (approx. 3-4 feijoas), peeled and cut into quarters (see Tips)
- 120 g unsalted butter, softened
- 80 g caster sugar
- 2 tbsp plain flour
- ½ tsp baking powder
- ¼ tsp natural almond extract
- 1 pinch salt
- 1 egg
- 1 - 2 tbsp flaked almonds
- icing sugar, for dusting
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2090.7 kJ / 497.8 kcal
- Proteína
- 8.3 g
- Hidratos de carbono
- 39.4 g
- Gordura
- 34.3 g
- Gordura saturada
- 15.8 g
- Fibra
- 4 g
- Sódio
- 74.3 mg
Receitas alternativas
Jamaican style ginger cake
1 godz. 20 min
Cherry clafoutis
1 godz. 5 min
Brinjal (eggplant pickle)
1 godz. 30 min
Mixed berry jam
50 min
Gluten free shortcrust pastry
1 godz. 40 min
Caramel feijoa upside down cake
1h 10 min
Apple shortcake
1 godz. 50 min
Roast beef and rhubarb chutney pies
2 Std. 15 Min
Grape bakewell tart
1 godz. 20 min
Ricotta Cheesecake with Fig Jam
5h 40min
Taleggio risotto with balsamic caramelised onions
55min
Gluten free rough puff pastry
1 Std. 15 Min