Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Pastry
- 1 orange, peel only
- 40 g white sugar
- 100 g unsalted butter, chilled and cut into pieces
- 200 g gluten free plain flour, plus extra to dust
- 1 tsp xanthan gum
- 1 egg
- 20 g cold water
Topping
- 120 g white sugar
- 300 g unsalted butter, softened and cut into pieces
- 2 tsp natural vanilla extract
- 260 g gluten free plain flour
- 90 g gluten free cornflour
- ¾ tsp gluten free baking powder
- ½ tsp xanthan gum
Assembly and baking
- gluten free flour, to dust
- 250 g fruit mince (see Tips)
- icing sugar, to dust
- Nutrição
- por 1 piece
- Energia
- 1015.1 kJ / 242.6 kcal
- Proteína
- 3.1 g
- Hidratos de carbono
- 45.7 g
- Gordura
- 14.9 g
- Gordura saturada
- 8.7 g
- Fibra
- 4.2 g
- Sódio
- 21.9 mg
Receitas alternativas
Gluten and grain free bread rolls cooked in a cast iron pot
1 Std. 20 Min
Sugar-free layered lamingtons
55 Min
Rhubarb, orange and almond Cake
1 Std. 30 Min
German cinnamon stars (Zimtsterne)
1 Std. 30 Min
Steamed quince pudding with spiced syrup
1 Std. 20 Min
Gluten free Christmas fruit cake
7h 35min
Mini fruit cakes
25 Std. 40 Min
Gluten free chicken and pear pie
2 Std. 40 Min
Almond shortcrust pastry
35 Min
Gluten free rough puff pastry
1 Std. 15 Min
Festive camembert wreath
1 Std. 50 Min
Gluten free artisan loaf baked in a cast iron pot
3 Std.