
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Custard
- 400 g milk
- 1 tbsp natural vanilla extract
- 4 egg yolks
- 40 g white sugar
- 1 pinch sea salt
- 50 g cornflour
- 100 g unsalted butter cut into pieces
Choux pastry
- 70 g water
- 70 g milk
- 80 g unsalted butter cut into pieces
- 1 pinch sea salt
- 2 tsp white sugar
- 150 g plain flour
- 4 eggs 1 lightly beaten, to add to mix (if needed) and egg wash
- 2 tbsp flaked almonds
Hazelnut praline paste
- 220 g hazelnuts, without skin toasted
- 250 g white sugar
- 20 g glucose syrup
- 1070 g water
- ¼ tsp bicarbonate of soda
- 50 g white vinegar
Assembly
- 100 g unsalted butter softened, cut into pieces
- icing sugar to dust
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 518.8 kcal / 2170.7 kJ
- Proteína
- 8.7 g
- Gordura
- 35.2 g
- Hidratos de carbono
- 44.4 g
- Fibra
- 2.9 g
- Gordura saturada
- 14.7 g
- Sódio
- 97.5 mg
Receitas alternativas
Lemon white chocolate cheesecake with cherry coulis and walnut crumb (Andrew Ballard)
1h 15min
Little sticky date puddings with salted toffee sauce
50min
Edna's lemon curd teacake
40min
Chocolate lava pudding
40min
Chocolate miso eclairs
1h 45min
Baklava cheesecake
25h 45min
Caramel peach brioche
2h 15min
Souffle pancakes with berries
40min
Edna's lemon curd tea cakes
30min
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25h 20min
"To die for" mini pavlovas
2h 40min
Portuguese-style crème brûlée
25min