
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Sponge
- butter to grease
- 6 eggs separated, at room temperature
- 115 g caster sugar
- 70 g plain flour
- 50 g vegetable oil
Vanilla diplomat mousse
- 10 g titanium strength gelatine leaves
- cold water to soak
- 330 g milk
- 1 tsp vanilla bean paste
- 60 g caster sugar
- 25 g cornflour
- 4 egg yolks (approx. 65 g)
- 300 g thickened cream
Assembly
- 10 - 12 fresh strawberries whole, evenly sized, plus extra to decorate (see Tips)
- 160 g fresh strawberries hulled and sliced to layer
- icing sugar to dust
- edible flowers to decorate
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 458.9 kcal / 1927.3 kJ
- Proteína
- 11.3 g
- Gordura
- 29.7 g
- Hidratos de carbono
- 38.5 g
- Fibra
- 1.2 g
- Gordura saturada
- 13.4 g
- Sódio
- 100 mg
Receitas alternativas
Virgin watermelon margarita
6h 10min
Panforte ice cream bombe
48h 25min
Hojicha Canelé
1h 20min
Chocolate mousse soufflés
55min
Christy Tania's 20th Anniversary Show Stopper
72h
Caramel Doughnuts
4h
Black forest Christmas yule log
1h 30min
Cocoa mocha almonds
50min
Buchteln with vanilla custard (Sweet Austrian rolls)
2h
Dessert pizzas (Jo Whitton)
1h 15min
Chocolate mint thins
2h 30min
Brioche buns baked in a cast iron pot
2h