![Fraisier sponge (TM6, Christy Tania) Fraisier sponge (TM6, Christy Tania)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7d09ad79-ccf7-4a8b-a34f-2ab00e746ce7/Derivates/89c58cb0-c633-4b43-86e4-163bec7dc5df.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Sponge
- butter, to grease
- 6 eggs, separated, at room temperature
- 115 g caster sugar
- 70 g plain flour
- 50 g vegetable oil
Vanilla diplomat mousse
- 10 g titanium strength gelatine leaves
- cold water, to soak
- 330 g milk
- 1 tsp vanilla bean paste
- 60 g caster sugar
- 25 g cornflour
- 4 egg yolks (approx. 65 g)
- 300 g thickened cream
Assembly
- 10 - 12 fresh strawberries, whole, evenly sized, plus extra to decorate (see Tips)
- 160 g fresh strawberries, hulled and sliced to layer
- icing sugar, to dust
- edible flowers, to decorate
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1927.3 kJ / 458.9 kcal
- Proteína
- 11.3 g
- Hidratos de carbono
- 38.5 g
- Gordura
- 29.7 g
- Gordura saturada
- 13.4 g
- Fibra
- 1.2 g
- Sódio
- 100 mg
Receitas alternativas
Black forest pavlova stack
5 Std. 30 Min
Raspberry chiffon cake
5h 15min
Caramel chocolate mousse cake (TM6, Kirsten Tibballs)
28 Std.
Gingerbread House
1h 10min
Stained glass Christmas biscuits
4h 10 min
Christy Tania's 20th Anniversary Show Stopper
72 godz.
Gingerbread House
12h
Steamed lemon cake
2 Std. 20 Min
Pavlova towers
4h 30min
"To die for" mini pavlovas (TM6)
2 godz. 40 min
Portuguese-style custard tarts
40 Min
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25h 20min