
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 4 tbsp extra virgin olive oil plus extra for drizzling
- 1 eggplant (large), cut into pieces (3-4 cm)
- 2 capsicums cut into strips (1-2 cm)
- 2 zucchini (medium), cut into slices (1 cm)
- 1 lemon zest only, no white pith
- 5 garlic cloves
- 3 - 4 sprigs fresh basil stalks and leaves separated
- 1 red onion (large), cut into quarters
- 2 fresh tomatoes cut into pieces
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 ½ tbsp balsamic vinegar
- 300 g fresh green beans trimmed and cut into halves, if preferred
- 80 g pitted Kalamata olives drained
- 400 g canned chickpeas rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- salt to taste
- ground black pepper to taste
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 328.4 kcal / 1379.5 kJ
- Proteína
- 8.7 g
- Gordura
- 19.8 g
- Hidratos de carbono
- 23 g
- Fibra
- 11.7 g
- Gordura saturada
- 2.8 g
- Sódio
- 305.5 mg
Receitas alternativas
Vegetarian chilli
35min
Lentil moussaka
3h 30min
Hearty lentil chilli
50min
Vegan moussaka
1h 50min
Caribbean curry
40min
Vegetable chilli
50min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45min
Ancho chilli and black bean stew
40min
Zucchini, lentil and coconut stew
30min
Summer dahl
35min
Lentil bolognese
30min
Red lentil cauliflower dahl
35min