Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Tart base
- 125 g unsalted butter, plus extra to grease
- 250 g self-raising flour
- 60 g caster sugar
- 1 egg
- 1 tsp natural vanilla extract
- 8 plums, cut into eighths, stones removed
Custard filling
- 1 orange, zest only, no white pith
- 40 g caster sugar
- 220 g pouring (whipping) cream
- 2 eggs
- ½ tsp ground ginger
- ½ tsp ground cinnamon
Serving
- caster sugar, to sprinkle (optional)
- cream or ice cream, to serve
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1256 kJ / 299 kcal
- Proteína
- 4.7 g
- Hidratos de carbono
- 29.1 g
- Gordura
- 18 g
- Gordura saturada
- 11.1 g
- Fibra
- 1.6 g
- Sódio
- 181.7 mg
Receitas alternativas
Tropical upside down pineapple cake
1 Std. 10 Min
Mini carrot and almond cakes
1 godz. 25 min
Pear and chocolate frangipane
2h
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1h 30min
Rhubarb, orange and almond Cake
1h 30min
Magnolia Kitchen pear and ginger loaf
1h 55min
Black forest cake
5h
Plum paste
1h
Edna's lemon curd teacake
40min
Cherry and peach loaf
1h 55min
White chocolate and tropical trifle
1 Std. 45 Min
Quince crumble
1 godz. 25 min