Dispositivos e acessórios
Elly Berryman's plum shortcake
Preparação 10min
Total 1h
12 portions
Ingredientes
Tart base
-
unsalted butter plus extra to grease125 g
-
self-raising flour250 g
-
caster sugar60 g
-
egg1
-
natural vanilla extract1 tsp
-
plums cut into eighths, stones removed8
Custard filling
-
orange zest only, no white pith1
-
caster sugar40 g
-
pouring (whipping) cream220 g
-
eggs2
-
ground ginger½ tsp
-
ground cinnamon½ tsp
Serving
-
caster sugar to sprinkle (optional)
-
cream or ice cream, to serve
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 portion
Sódio
181.7 mg
Proteína
4.7 g
Energia
1256 kJ /
299 kcal
Gordura
18 g
Fibra
1.6 g
Gordura saturada
11.1 g
Hidratos de carbono
29.1 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Thermomix creating something incredible
92 Receitas
Austrália e Nova Zelândia
Austrália e Nova Zelândia
Também pode gostar...
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1h 30min
Pineapple carpaccio and strawberry sorbet (Thermomix® Cutter, using modes)
20min
Celeriac remoulade (Thermomix® Cutter)
10min
Lemon curd easter biscuits
1h 30min
Plum Jam
50min
Almond and pear tart
40min
Leek and ham tart
1h 55min
Little citrus puddings (Diabetes)
24h 30min
Spiced pumpkin palmiers
2h 50min
Plum and Almond Traybake
1h 5min
Rhubarb and vanilla strawberry jam
45min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h