Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
White balsamic reduction
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 500 g white balsamic vinegar
- 50 g dry sherry
- 80 g raw sugar
- 2 dried bay leaves
- 8 white peppercorns (see Tips)
- 6 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into pieces
Bolognaise sauce
- ½ onion
- 1 garlic clove
- 1 carrot, cut into pieces
- 1 celery stalk, cut into pieces
- 1 rindless bacon rasher, cut into pieces
- 30 g olive oil
- 150 g beef mince
- 100 g pork mince
- 1 tbsp white balsamic reduction
- 60 g tomato paste
- 80 g water
- 1 - 2 pinches sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- fresh basil leaves, to garnish (optional)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2202 kJ / 524 kcal
- Proteína
- 35.4 g
- Hidratos de carbono
- 10 g
- Gordura
- 37.5 g
- Fibra
- 3.9 g
Receitas alternativas
Pasta in tomato sauce with ham and chorizo
30min
Butter chicken
55min
Chicken and sweet corn soup
30min
Boiled rice
25min
Bolognese sauce
40min
Shepherd's pie
55min
Poached eggs
25min
Mashed potatoes
40min
Lasagne bolognese
2h 30min
Vegetable soup
35min
Boiled eggs
20min
Caribbean stew and steamed rice cups
9h 15min