Falafel with beetroot hommus

Falafel with beetroot hommus

4.0 106 avaliações
Preparação 20min
Total 20min
10 portions

Ingredientes

Beetroot hommus
  • garlic clove
    1
  • canned chickpeas rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
    400 g
  • lemon juice (approx. 1-2 lemons)
    50 g
  • tahini
    1 tbsp
  • raw beetroot peeled and cut into quarters
    ½ - 1
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • ground cumin (optional)
    1 tsp
  • water
    1 tbsp
  • sea salt to taste
    1 pinch
  • ground paprika for sprinkling
    1 pinch
Falafel
  • garlic clove
    1
  • canned chickpeas rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
    400 g
  • ground coriander
    1 tsp
  • ground cumin
    1 tsp
  • spelt flour
    1 tbsp
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    2 sprigs
  • fresh coriander leaves only
    2 sprigs
  • sea salt
    2 pinches
  • ground black pepper
    2 pinches
  • olive oil for frying

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 portion

Sódio 180.2 mg
Proteína 4.3 g
Energia 406.6 kJ / 96.8 kcal
Gordura 4 g
Fibra 3.6 g
Gordura saturada 0.5 g
Hidratos de carbono 8.8 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...