
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Tandoori paste
- 1 tbsp coriander seeds
- 1 ½ tbsp cumin seeds
- 6 cardamom pods (black)
- 10 whole cloves
- 2 tbsp Kashmiri chilli powder
- 1 tbsp ground turmeric
- 2 tbsp ground cinnamon
- 1 tbsp sea salt
- 60 g brown sugar
- 120 g tomato paste (see Tips)
- 120 g garlic cloves
- 80 g fresh ginger cut into pieces
- 200 g extra virgin olive oil plus extra to preserve
Tandoori chicken
- extra virgin olive oil to grease
- 800 g chicken thigh fillets cut into pieces (3 cm)
- ½ lemon juice only
- 1 tsp sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 200 g Greek yoghurt (see Tips)
- fresh mint leaves to garnish
- lemon wedges, to serve
- chutney of choice, to serve
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 360.4 kcal / 1513.6 kJ
- Proteína
- 27 g
- Gordura
- 23.4 g
- Hidratos de carbono
- 10 g
- Fibra
- 2.3 g
- Gordura saturada
- 7.7 g
- Sódio
- 688.3 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Korean fried chicken
4h
Tandoori chicken
45min
Garlic and coriander naan
1h 30min
Chicken tikka masala
1h 10min
Tandoori chicken pizza
1h 30min
Biryani-style rice
1h 5min
Butterflied chilli lemon chicken and rice
1h 45min
Spiced lamb roast (MEATER+®)
29h 50min
Gwinganna turmeric & coconut chicken with green beans
1h
Sticky chicken with infused rice and daikon
1h 40min
Quick chicken tikka masala
35min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15min