Madurese Chicken Satay

Madurese Chicken Satay

5.0 4 avaliações
Preparação 5min
Total 1h 30min
3 portions

Ingredientes

Chicken Satay
  • chicken leg meat, skinless, boneless cut in cubes (2 cm)
    600 g
  • Indonesian white spice paste room temperature
    70 g
  • sweet soy sauce (Kecap Manis)
    60 g
  • chicken stock powder
    ½ tsp
  • salt adjust to taste
    ½ tsp
  • ground white pepper adjust to taste
    ¼ tsp
Peanut Sauce
  • toasted peanuts (see tip)
    120 g
  • Indonesian white spice paste room temperature
    50 g
  • fresh red curly chillies cut in halves
    25 g
  • vegetable oil
    25 g
  • palm sugar
    20 g
  • sweet soy sauce (Kecap Manis)
    65 g
  • sugar
    10 g
  • fresh kaffir lime leaves cut in thin slices
    5
  • water
    500 g
  • chicken stock powder
    ½ tsp
  • salt adjust to taste
    ½ tsp
  • ground white pepper adjust to taste
    ½ tsp
  • crispy fried shallots
    30 g
  • limau lime juice only
    3

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 portion

Sódio 3286 mg
Proteína 54 g
Energia 4471 kJ / 1069 kcal
Gordura 69 g
Fibra 16 g
Gordura saturada 17 g
Hidratos de carbono 70 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...