Balinese Betutu Chicken

Balinese Betutu Chicken

5.0 1 avaliação
Preparação 10min
Total 5h 35min
5 portions

Ingredientes

Betutu Paste
  • Indonesian yellow spice paste room temperature
    120 g
  • Indonesian red spice paste room temperature
    30 g
  • ground black pepper
    ¼ tbsp
  • salt
    1 ½ tsp
  • red bird's eye chillies
    30 g
  • sand ginger
    4 cm
  • shrimp paste
    2 tsp
  • coconut oil
    1 tbsp
Betutu Chicken
  • whole free-range chicken (approx. 600 g), feet and neck removed
    1
  • fresh kaffir lime leaves
    5
  • banana leaf blanched or wilted over open flame (approx. 40 cm x 50 cm)
    1
  • water
    800 g
  • toasted peanuts unsalted (see tips)
    40 g

Nutrição por 1 portion

Energia 809 kcal / 3386 kJ
Proteína 55 g
Gordura 61 g
Hidratos de carbono 10 g
Fibra 2 g
Gordura saturada 20 g
Sódio 1053 mg

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100.000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...