![Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5511337F-E21E-471E-9B82-E1A927D31944/Derivates/2FC3AD16-3355-40B5-A226-9B26C2DEC354.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Lamb curry
- 20 g extra virgin olive oil
- 2 - 3 garlic cloves
- 200 g brown onion, cut into wedges (3-4 cm)
- 1 tsp fresh ginger
- ½ fresh long red chilli, deseeded and cut into pieces
- 2 tsp cumin seeds
- 1 tsp ground cinnamon
- ½ - 1 tsp chilli powder, to taste
- 1 tsp garam masala (see Tips)
- 10 g fresh coriander, stalks and leaves, cut into pieces
- 40 g tomato paste
- 60 g flaked almonds, toasted
- 800 g boneless lamb leg, cut into cubes (4 cm)
- 1 tsp sea salt
- 400 g coconut milk
Cucumber couscous
- 350 g couscous
- 300 g water
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 150 g cucumber, cut into cubes (1 cm)
- 60 g flaked almonds, toasted
- 5 g fresh coriander, leaves only
- 5 g fresh mint, leaves only, plus extra chopped, to garnish
- 30 g extra virgin olive oil
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 5380.3 kJ / 1285.9 kcal
- Proteína
- 59.3 g
- Hidratos de carbono
- 91.2 g
- Gordura
- 71.9 g
- Gordura saturada
- 29.6 g
- Fibra
- 12.1 g
- Sódio
- 651.3 mg
Receitas alternativas
Biryani-style rice
1 godz. 5 min
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30min
Creamy chicken curry and rice
45 min
Chunky bolognese
50min
Lamb korma
4h
Braised Lamb Shanks
3h 35min
Alice Piktija's Cape Malay chicken curry
1j 10 menit
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1 godz. 15 min
Quick massaman beef curry
40 min
Apricot Chicken
35 min
Quick chicken curry
35 min
Mashed potatoes for two (peeler)
30min